Valgkampen er i fuld gang, og det betyder masser af politiske diskussioner om alt fra byudvikling til natur. Og netop forholdet mellem disse to emner er tit noget, der får bølgerne til at gå højt i Silkeborg Kommune, og mon ikke også at både højden på byggeriet i Silkeborg, ambitionerne for havnefronten og etableringen af nye beboelsesområder i vores fantastiske natur vil fylde meget frem til valget.


Men bare fordi det er emner, der får bølgerne til at gå højt og sætter ild i debatten på mja.dk og sociale medier, betyder det ikke, at det netop er højhuse eller arkitektur på haven, der optager almindelige silkeborgensere mest. For sandheden er den, at det ofte er de samme, der taler højest og får mest taletid og dermed bestemmer, hvad det kommende kommunal- og regionsvalg skal handle om.


Og misforstå mig ikke, jeg er selv en af dem som kandidat til by og regionsråd. Men ofte er vi en ganske lille skare af byrådskandidater og politisk interesserede, der fylder meget i debatten, og måske har vi også en tendens til at tro, at det vi debatterer rent faktisk også er det, der optager silkeborgenserne mest. Det behøver dog langt fra at være tilfældet.


I mit lokalområde er det ofte de samme 20-30, der debatterer og i hele kommunen naturligvis flere, måske 200-300 debatlystne personer. Det er dog et faktum, at godt 52.000 silkeborgensere stemte til kommunalvalget i 2017, og det tal, formoder jeg, er højere den 16. november.


Det vil sige, at der går rigtig mange mennesker rundt i byen og har en holdning og stemmer derefter. Flere tusinde såkaldte ’stille vælgere’, der ikke deltager i debatten i avisen eller giver deres mening til kende på sociale medier. Det kan være pga. den ofte hårde tone, pga. arbejdsgiver eller andre forhold.
Jeg synes, at vi som kandidater har en vigtig opgave med at søge dialogen med de stille vælgere for at blive klogere på, hvad de går op i, og hvordan de gerne vil have at Silkeborg Kommune kan udvikle sig i fremtiden.


Husk det kære medkandidater, når vi indtager torve, stræder og debatten på diverse medier.