Om mig

Mit navn er Thomas Tonsberg Schlie, og jeg er byrådsmedlem i Silkeborg Kommune.

Jeg blev valgt d. 16/11-2021 med 980 stemmer. Det 3. højeste stemmetal i Venstre og 9. højeste i Silkeborg Kommune. Jeg indtrådte i byrådet pr. 1/1-2022.

Jeg er næstformand for Ældreudvalget og medlem af udvalget for dagtilbud, skoler og familier. 

Jeg er 42 år gammel, oprindelig fra Lemvig, og bor til daglig i Sejs-Svejbæk med min hustru Silje og vores søn Malthe på 7 år. Her har jeg boet i mere end 10 år, men jeg flyttede for første gang til kommunen i år 2000. Så jeg er et førstehåndsvidne til den meget markante udvikling, som Silkeborg har gennemgået og fortsat gør.

Udviklingen har været positiv og kærkommen, men i de senere år føler jeg, at det er gået for stærkt. Med den konsekvens, at der er opstået en betydelig ubalance mellem tilvæksten i antallet af nye medborgere og adgangen til daginstitutionspladser og skoler samt muligheden for at kunne komme rundt i den stadig tiltagende trafik. 

Min baggrund er både som lønmodtager og selvstændig, så jeg forstår mig på begge sider af “bordet”. Jeg har de seneste fem år drevet den succesfulde virksomhed Lokal Digital, der er specialiseret i sociale medier og onlinemarkedsføring. Tidligere var jeg en kendt stemme på Radio Silkeborg, hvor jeg var vært og programchef i en lang årrække. Herefter boede jeg en periode i London, hvor jeg var redaktør for produktionsselskabet Viasat, som står bag bl.a. TV3 og TV3+.

Lokalpolitisk er jeg særlig optaget af planlægningen, infrastrukturen og skole- og fritidsområdet, fordi jeg brænder for at sikre de bedste forhold for børnefamilierne. Jeg har selv en søn, som fortsat skal gå i folkeskole i mange år, så jeg har også hånden-på-kogepladen. Jeg har været aktiv i lokalpolitik i flere år og har gennem årene skabt et stærkt netværk blandt politiske kolleger i byrådet og ude i forvaltningerne.

I min fritid er jeg fast inventar på JYSK Park, når Silkeborg IF spiller hjemme, og derudover bruger jeg meget tid i det lokale forenings- og idrætsliv. Bl.a. som træner for Sejs-Svejbæk IF’s U8-fodbolddrenge og SoMe-frivillig, og som bestyrelsesmedlem i både Idrætsrådet og Friluftsrådet i Silkeborg Kommune.

Jeg elsker at opholde mig i naturen sammen med min familie. Blandt andet bliver det til både løb, vandring og længere cykelture. Mine tre favoritsteder omkring Silkeborg er Sindbjerg-Stoubjerg, De Små Fisk samt Lovisehøj tæt på hjemmet i Sejs-Svejbæk.