Af Susanne Jacobsen (V), Steen Vindum (V), Thomas Tonsberg Schlie (V), Anders Hartvig (V), Mads Frandsen (V), Morten Høgh (V), Kern Oddershede (V), Helga Sandorf Jacobsen (V) samt Jan Beck Nielsen (NB). Medlemmer af byrådet i Silkeborg

Venstre og Nye Borgerlige har fra starten været ærlige og klare i kommunikationen omkring vores fælles mening angående udpegning af naturnationalparker (NNP) i Silkeborg Kommune.

På udvalgsmødet i klima- og miljøudvalget i september 2021 stemte Venstre imod at foreslå områder til NNP i Silkeborg Kommune. Socialdemokratiet stemte for at foreslå Kompedal og Gludsted plantager. Dette selv om de blev gjort opmærksomme på, at vi ikke kendte til rammerne for udpegningen og ikke havde kunne få svar på vores spørgsmål omkring fodring, hegn, adgang m.v.

Under den seneste valgkamp har både Venstre og Nye Borgerlige flere gange meldt klart ud, at vi entydigt var imod indhegninger og udsætning af dyr uden tilskudsfoder og tilsyn, hvorimod Socialdemokratiet lod vente længe på sig, før de meldte ud om deres mening.

Da udpegningen af Kompedal blev offentliggjort for nyligt, satte Venstre straks en sag på klima- og miljøudvalgets dagsorden omkring netop en henvendelse til miljøministeren.

Gjorde Socialdemokratiet det eller andet for at forsøge at påvirke ministeren og leve op til valgløfterne?

Sagen blev behandlet i byrådet i mandags, og her kunne vi så se og høre, hvem der rent faktisk mente det, de sagde i valgkampen i efteråret.

Det gjorde vores lokale politikere fra Konservative, SF, NB og Venstre.

Socialdemokratiet var ikke med. På trods af, at det først er nu, udpegningen kommer, og man har haft alle muligheder for at følge Venstre i udvalgsbeslutningerne helt tilbage fra september 2021.

Så Helle Gade og resten af Socialdemokratiet: Vi har været aktive i modstanden hele vejen, og vi har klart og tydeligt sagt fra med tidligere borgmester Steen Vindum i spidsen.

Vi må håbe, vælgerne husker dette til næste kommunalvalg!