Det lyder voldsomt, men jeg ser det som en reel trussel mod vort hospital det der er forgået de seneste år.
Børneafdelingen, Kirurgisk Afdeling, Fødeafdelingen, Afdeling for kvindesygdomme og håndkirurgien er alle lukket og flyttet til Viborg, Skadestuen, sengepladserne og åbningstiden for akut indlagte er kraftigt reduceret og værst af alt er hospitalets egen ledelse fjernet. Folk er blevet fyret for et godt ord, og der sidder snart kun få politikere tilbage med en oprigtig interesse i at styrke vort fantastiske hospital.

Folk flokkes til Silkeborg, her vil folk bo. 


Derfor er det naturligvis også her, vi bør udvikle og have ambitioner mht. sygehuset. Silkeborg Sygehus er et af landets absolut bedste på stort set alle de områder, der er tilbage, og det mest naturlige i verden er da at have ambitioner om at man igen kan føde lokalt og besøge en udvidet akutklinik.


Nærhedsprincippet vinder tiltagende opmærksomhed i de nationale kredse. Hvis behandlingen lokalt kan klares lige så godt, skal man naturligvis ikke køre langt efter det.


Hvilket funktioner er blevet flyttet tilbage til Silkeborg som led i nærhedsprincippet?


Er det for meget forlangt af indbyggerne i en af landets største kommuner, hvor vi snart tæller 100.000 borgere?


Jo, hvis du spørger Anders Kühnau m.fl. Men det gør vi ikke, vi spørger borgerne, der bor og lever i Silkeborg Kommune. Her har jeg ikke oplevet en eneste, der ikke mener, at Silkeborg Sygehus skal udvikles fremfor afvikles.


Min klare opfordring er at tage regionsvalget meget seriøst, selvom det lidt glemte valg ofte drukner i kommunalvalget.


Det er helt afgørende at vi kan blive stærkt repræsenteret lokalt. Sidst blev der valgt et enkelt socialdemokratisk medlem med bopæl i Silkeborg og hele 13 fra Aarhus. Det giver en skæv fordeling geografisk og dermed også interessemæssigt.


Ulrich Fredberg skal nok få rigeligt med stemmer til at blive genvalgt, så opfordringen er at stemme på en lokal der kan støtte Ulrich Fredbergs kamp for Silkeborg Sygehus. Jeg er sikker på, at Ulrich Fredberg ønsker flere stærke stemmer i regionsrådet de næste 4 år, der vil støtte hans kamp for sygehuset.