I disse dage og uger arbejder Udenrigsministeriet på Danmarks nationale redegørelse, der skal tage temperaturen på vores arbe jde med verdensmålene og bidrag til en mere bæredygtig klode.
Det er fire år siden Danmark sidst har udarbejdet en sådan, og det bliver spændende at se, om vi fortsat hører til blandt de lande i verden, der er længst fremme med grøn omstilling og bæredygtig udvikling. Men mon ikke, for det er et felt, hvor vores private og offentlige virksomheder er i verdenseliten.
Parallelt med den nationale redegørelse opfordres kommunerne desuden til at udarbejde sine egne redegørelser, der viser, hvordan det går med verdensmålene på lokalt plan. En håndfuld kommuner har allerede tilkendegivet, at de vil udarbejde en såkaldt “voluntary local review” – men mig bekendt er Silkeborg Kommune ikke på den liste.
Naturligvis skal vi da berette om, hvordan Søhøjlandet arbejder for en grønnere og mere bæredygtig klode. Til eksempel er vi blandt de kommuner i landet, som er længst fremme med affaldssortering. Det er værd at bryste sig af og vi skal satse der hvor det virkelig batter.
Men det kunne også ske, at vi kan lære noget, når vi sammenligner os med andre kommuner. Det er jeg faktisk sikker på, at vi kan. For det er mange lange seje træk i fællesskab, der skal til, hvis vi skal skubbe på den grønne omstilling.
Jeg vil opfordre til, at Silkeborg Byråd prioriterer at udarbejde en lokal redegørelse. For i min optik ligger den lige til højrebenet for Danmarks Outdoor Hovedstad.