Skrevet i samarbejde med Lars Hesel, Formand, VU Silkeborg, Funder.

Funder er en af Silkeborg Kommunens absolut største vækstområder, men vi frygter at man ubevidst er ved at trylle momentum i Funder om til et selvmål af de store. Funder-området har med sin popularitet mange lighedspunkter med eksempelvis Balle, Sejs-Svejbæk og andre vækstområder i kommunen.

Opmærksomheden fra politikerne og nye kandidater er naturligvis større i et valgår, selvom nogle af os har peget på de nuværende og kommende problemer i årevis. Det gør vi også efter efterårets valg, ingen valgflæsk herfra selvom den ene af os stiller op til KV21.

SF har dog forslået noget der minder om valgflæsk for et par uger siden, nemlig en helt ny skole i Funder til de allermindste, 0-3. klasse. Jeg forstår godt hvis man kan undrer sig over at indskolingen skal være en enhed for sig i Funder.


En skole med en helhedsplan hvad angår de fysiske rammer, men naturligvis også personale og undervisningsmæssigt, er naturligvis hvad man må arbejde på i Funder.


Og når vi så begynder at bygge nye skoler, eller nye daginstitutioner i Funder og en dag også får tilpasset halkapaciteten derude, så står vi med et endnu større problem. Er trafikken, naturen, indkøbsmulighederne og infrastrukturen, fuldstændig gearet til så mange mennesker? Får de sig en god oplevelse ved at flytte til Funder og Silkeborg Kommune, eller kommer det hele på bagkant. Med en motorvej og flere udstykninger, så kommer der også afstand til de ægte naturoplevelser.


Vi skal passe på og servicere vore nye medborgere og skatteydere, andet kan vi som kommune i være bekendt. Funder skal i naturlig balance sammen med resten af Silkeborg Kommune og det vil jeg arbejde for – også efter kommunalvalget.