Minimumsnormeringer, hvem vil ikke det? Både som familiefædre og da det er er en aftale vi skal overholde, så er vi bestemt for minimumsnormeringer.


Problemet er, at det klinger hult, når man ved, at det ikke er en reel mulighed. Ikke fordi der skal spares, men fordi der er kort og godt for få pædagoger og pædagogisk personale til rådighed i disse år, så problemet opstår allerede inden man hopper på de gode intentioner.


Det er bestemt fra Christiansborg at det skal ske fra 2024, selvom dette nok skal vise sig at blive mere end svært. Sådan er politik desværre også, masser af ønsker der ikke kan realiseres når man møder virkeligheden. Ellers var det i den grad også oplagt at have minimumsnormering på eksempelvis ældreområdet, hvor manglen på medarbejdere desværre kommer til at være massiv i de kommende år. Det kan vise sig at bliver årtiers største velfærdskrise i Danmark, hvis vi blot skal opretholde det nuværende serviceniveau.

I et indlæg bliver det fra SF’s side antydet, at vi og byrådets to øvrige store partier vil begå lovbrud og ikke implementere de lovbestemte minimumnormeringer fra 2024.

Det er desværre faktuelt forkert og en ærgerlig tilgang til de svære samtaler og aftaler vi sammen skal have i en tid, hvor servicerammen er presset.

Men vi er med på at indføre minimumnormeringer inden for den aftale der foreligger, nemlig inden udgangen af 2024, selvom det utvivlsomt nok mest kommer til at stå som en politisk mærkesag fremfor et realistisk mål.

Vi vil helst åbenhed og dialog i denne proces, så vi kan nå frem til både gode og realistiske resultater for både børn og forældre.

At føle en trang til at kalde det dårlig politiske stil er dog en trist tilgang, som fordrejer debatten om de vigtige minimumsnormeringer.

Både underskriverne af dette indlæg, men også mange af de øvrige medlemmer af byrådet der omtales, er selv en del af børnefamilier og vil området det bedste.

Så lad os pakke det kunstige politiske drama væk og finde en vej sammen, som kan skåne børn, forældre og de dygtige medarbejdere mest muligt i denne proces.

Det vil være ualmindelig god politisk stil.