Af skolebestyrelsesformand Désirée Gårdsvig og medlemmer af Silkeborg Byråd Morten Høgh Signe Haahr Lindegaard, Thomas Tonsberg Schlie & Kristian Stride.

Klubben på Rylevej i Silkeborg har eksisteret siden 1960’erne, men det politiske udvalg klubben hører under får snart mulighed for, at ville det anderledes.

Der skal nemlig være plads til børnehavebørn med specifikke vanskeligheder fra hele kommunen, og her har forvaltningen udset sig klubbens lokaler på Rylevej.

Klubben skal så flyttes ned i kælderen på Langsøskolen, en løsning som hverken skolebestyrelse eller medarbejdere på skolen mener kan lade sig gøre, men ikke desto mindre er det hvad udvalgets politikere snart skal tage stilling til.

Klubben er et frirum for Århusbakkens børn og unge, et sted hvor man kan komme efter skoletid og være sammen med sine venner.

Der er ikke mange, der er født og opvokset på Bakken, som ikke på den ene eller anden måde har stiftet bekendtskab med klubben, om man bare har hængt ud, spillet musik, deltaget i Bakkefester eller i noget af alt det andet som klubben har været omdrejningspunkt for igennem de seneste 50-60 år.

Alting har selvfølgelig sin tid, men at »lukke« en klub med næsten 100 procent tilslutning blandt områdets 4-6 klasses elever, vil være en forkert prioritering.

Klubben er en løftestang imod ensomhed og mistrivsel, en dagsorden som vi politikere ofte i mange andre sammenhænge, ynder at pryde os med.

Så lad klubben blive på Rylevej, og find egnede lokaler til de mest udsatte børnehavebørn et andet sted, for de skal selvfølgelig også have et ordentligt sted at være.