Af Thomas Tonsberg Schlie, Susanne Jacobsen & Morten Høgh.

Medlemmer af byrådet i Silkeborg Kommune (V) 

Det er et område sammen med børne og socialområdet indbegrebet af ”kernevelfærd”. Noget vi alle er bevidste om.

Vi er sikre på, at alle politiker tager det meget alvorligt ligesom vi ved, at alle medarbejdere i disse områder tager deres arbejde meget seriøst. Yder deres allerbedste og til tider ud over hvad vi kan forvente.
Vi har rekrutteringsproblemer og mangler personale til, at løfte opgaverne.

Heldigvis har Silkeborg kommune allerede startet en kampagne for at tiltrække medarbejdere, men indtil da skal vi naturligvis turde tage samtalerne om hvordan det nye byråd og ikke mindst det nye ældreudvalg ønsker fremtidens ældrepleje i Silkeborg kommune.

I det nye udvalg mødes vi snart og selvom der venter en stor opgave, så er vores klare indtryk, at hele udvalget er bekendt med problemstillingen.

Statsministeren startede startede i sin nytårstale året med at fremføre liberal politik. Det lyder da godt. Noget vi ser frem til med stor glæde. En ældrepleje og et børne og unge-område UDEN for meget bureaukrati, mere frihed, mere tid til omsorg, mere frihed til skoler og daginstitutioner.
I det tidligere Børne og ungeudvalg har der netop været søgt om, at blive fritaget for ”normalen” og mere frihed til den enkelte skole.

Det fik udvalget klart nej til af undervisningsministeren. Vi ser frem til at denne beslutning bliver ændret nu med den udmelding Statsministeren kom med på direkte tv om ”mere frihed”.
Vi vil ønske det nye Dagtilbud, Skole og Familie udvalg stort tillykke med den frihed i nu får.
I ældreudvalget vil vi gøre vores bedste i den kommende byrådsperiode. Vi glæder os til samarbejdet med borger og medarbejdere.

Vi er valgt til, at lytte og tale men også handle. Derfor vil vi række ud til både personale, borger og pårørende og håber på input til vores arbejde.